ALTÁN/BARBECUE

A) Realizace na klíč

 

180312 – KATALOG NEJOBLÍBENĚJŠÍ ALTÁNY, PERGOLY, PROJEKTY NA KLÍČ, LAVICE, STOLY ATD …

 

 

 

ALTÁN/BARBECUE

B) Realizujte svépomocí a sami si postavte naši stavebnici

Samozřejmě lze dodat i na klíč, vice níže…

 


PRÁVĚ JSME DOKONČILI – REFERENCE

Možnost výstavby typového/individuálního barbecue na zahradě nebyla nikdy jednodušší. Vyberte si sami …a pokud si přejete např.grilovat, rožnit, nebo udit či péct … nebo vše najednou? Vše je jen na Vaší volbě. Součástí vybavenosti může být samozřejmě i sanitární zařízení, jako např.dřez apod… Stupeň vybavenosti je Vaší volbou a Vaše přání a vize se budeme snažit splnit do největšího detailu. V případě zabudování jakéhokoliv prvku pro úpravu jídel bude střecha/krov Vaší pergoly/altánu doplněna o komín odvádějící spaliny. Více informací o možnostech vybavení v sekci Vybavenost

V sekci Vybavenost a mobiliář naleznete, čím vším lze Vaši pergolu dovybavit. Dále by Vás mohly zajímat Technické detaily a materiálová specifika.

Zaujalo Vás toto Barbecue a máte zájem si jej Objednat ?

 

V PŘÍPADĚ, ŽE VÁŠ NEZAUJALA ŽÁDNÁ Z NABÍZENÝCH VARIANT, ZAŠLETE NÁM PROSTŘEDNICTVÍM E-MAILU: info@atypickestavby.cz, či e-dotazníku VLASTNÍ VIZI A MY VÁS BUDEME KONTAKTOVAT V RÁMCI INDIVIDUÁLNÍ CENOVÉ NABÍDKY ( iNDIVIDUAL )

 

Informace o umisťování staveb

 

Umisťování staveb se řídí stavebním zákonem č. 350/2012 Sb, §103 a §104. Níže vyjmenované nepodléhají ohlašovací povinnosti a tudíž na ně nepotřebujeme vyřizovat jakákoliv stavební povolení/ohlášku

 

  1.   Stavby nepodsklepené s jedním nadzemním podlažím do 25 m2 zastavěné plochy a max.výšky 5 m nesloužící k bydlení

  2.   Veřejně přístupné přístřešky přízemní do 4 m výšky a 40 m

  3.   Zemědělské přízemní nepodsklepené stavby do 5 m výšky a plochy 70 m

  4.   Přízemní zimní zahrady a skleníky do 5 m výšky a plochy 40 m

  5.   Dále pak stavby technické infrastruktury: zákon vyjímá z nutnosti stavebního ohlášení či povolení například vodovodní či kanalizační přípojky      do 50 metrů délky, nebo vedení vodovodů a kanalizací, pokud se nemění jejich trasa

  6.   Bazény do 40 m

  7.   Oplocení

 

 

V případě, že je prováděný rozsah větší, než určuje zákon (viz.výše), je potřeba projednat Stavební povolení/ohlášku na příslušném stavebním úřadě, případně dalších dotčených orgánech státní správy.  více zde

 

Mějte na paměti, že stavba některých objektů podléhá ohlašovací nebo schvalovací povinnosti. Kontaktujte příslušný stavební úřad, abyste si tuto skutečnost ověřili. Pro případ, že vámi vybraná stavba této povinnosti podléhá, jsme připraveni k veškeré součinnosti. Neváhejte nás v této záležitosti kontaktovat.

 

 

 

Něco z historie „barbecue“

Slovo barbecue pochází z dob indiánů, kteří kdysi upravovali ulovené maso nad kouřícím dřevem. 300 000 let staré archeologické nálezy již hovoří o prvních zmínkách úpravy masa nad ohněm. Tehdy pračlověk maso neporcoval, ale pekl nad ohněm celé tak, jak ho ulovil. Celá tlupa se pak sesedla okolo ohně a společně pojídala těžce obstaranou potravu. Ať už dnes maso rožníme, grilujeme, pečeme, udíme či jinak tepelně upravujeme pomocí ohně, společná konzumace lidstvo neopustila a v kruhu svých blízkých tento fenomén dále žije. Ať už dnes jídla připravujeme jakýmkoliv způsobem, grilování svou zakořeněnou tradicí z dob dávných přežívá a stává se kulturní vložkou, životním stylem, zábavou i tradicí mnoha společenských akcí. Součástí zahradního sezení tak může být bezpochyby rošt nad grilištěm, na kterém připravujete maso na přímo. Další variantou je udírna, kdy jsou z hořeniště odváděny kouřové spaliny využívající se pro tzv.uzení. Tento způsob je určený pro obzvláště pomalou přípravu mas, ale i hub, sýrů, zeleniny aj. Při takovémto zpracování dostává potravina výraznější a lahodnější chuť, zároveň je ale i prodloužena její trvanlivost. Příkladem je např.dobře známá parmská šunka, která se vyznačuje svojí lahodnou chutí. Pec je určena pro přípravu jídel formou pečení a její historie sahá až do dob starého Egypta. První konstrukce pece byla díra v zemi, pozdější pak z pálených hliněných cihel. Pec je určená po přípravu domácího chleba, pizzy, mas, ale i např.zeleniny či jiných pokrmů. Výhodou pece je v první řadě rovnoměrné prohřátí/propečení potraviny ze všech stran, v neposlední řadě pak naakumulování tepla a následná úprava potravin, které nepotřebují tak vysokou teplotu.

 

 

obrázky, vizualizace a ostatní soubory jsou chráněny autorským právem a bez písemného svolení autora je přísně zakázáno jakékoliv soubory obsahující tyto www dále užívat, či jinak publikovat

 

 

DALŠÍ VARIANTY
Děčín dřevostavba POSEZENÍ U GRILU apartmán PARTY-HOUSE zahradní stavby GRILL altán DŘEVĚNÉ PŘÍSTŘEŠKY altánky DŘEVĚNÝ PŘÍSTŘEŠEK dřevěná obydlí GARDEN SITE zahradní kuchyně PŘÍBYTEK dřevěné konstrukce LEHKÉ STAVBY lehké přístřešky KULATÉ STAVBY tiny house FINSKÉ KOTY kota BARBECUE grilovací domky GRILL HOUSE dřevěné chatky ATYPICKÁ VÝSTAVBA chatka DŮM NA BÁZI DŘEVA dřevěný dům DŘEVĚNÉ DOMEČKY pergoly DESIGNOVÉ STAVBY ekologické stavby MODERNÍ ARCHITEKTURA moderní dřevostavby ZDRAVÉ STAVBY malé domky ZAHRADNÍ DOMEČKY minimalistické stavby MONTOVANÁ CHATKA montované chatky CHATIČKY zahradní stání NÁPADITÉ ŘEŠENÍ nestandardní řešení DŘEVĚNÉ KONSTRUKCE víkendové domy MOBILIÁŘ zahradní lavičky ZAHRADNÍ NÁBYTEK pergola MARKÝZA projekt dřevostavby udírna PEC truhlářské výrobky